TÉMÁK, Kategóriák

Ismerje meg közelebbről a veserák kórképét

608
HOZZÁSZÓLÁS:

Veséink, kb 15 cm magas, bab alakú szervek, melyeken napi több száz alkalommal keresztülfolyik a vér. A vesék a rajtuk átáramló vérből, kiszűrik a szervezetbe bekerült salakanyagokat, melyek végül a húgyhólyagon keresztül távoznak a szervezetből. veserak-01

Azzal, hogy a vesék a méregtelenítési folyamatban kulcsszerepet játszanak, a veserák kifejlődésének okai, nagyban függenek a szervezetbe bevitt méreganyagoktól. A vesén keresztül áthaladó véráram következtében, a rákos sejteket könnyen a vérbe kerülnek, így a daganatok vérerekre való átterjedésével, a vese tumoros áttéteket hozhat létre.

A rákos betegségek kétharmada esetén, nem étrendi tényezők játszanak szerepet, például a méhnyakrák elsődleges okozója egy vírus. A vese tumorok kialakulásában azonban, a táplálkozásnak, az átlagosnál nagyobb szerepe van, legfőbb okozói az elhízás, a nehézfémsók és a dohányzás.

A veseráknak 3 fő típusát állapíthatjuk meg szövegtani szempontok szerint:

  1. így peylon-tumorok,
  2. a világossejtes veserák,
  3. illetve a szarkómák.

A Peylon-tumorok a vizeletet összegyűjtő és a vezetékek felé elvezető vesemedence, a peylon a hámréteg anyagából kifejlődő rákos daganat.

A Világossejtes vesetumor, melyet Grawitz-tumornak hív az orvostudomány, a vizeletet elvezető csövecskék illetve a vizeletet előállító mirigyek hámjából kiinduló szövetben keletkezik.

A szarkómák, a mirigyeket és a csöveket körülölelő támasztó- és kötő anyagban keletkezik.

Gyerekkorbán inkább a kötőszövetes daganat alakul ki, míg felnőtteknél a világossejtes-típus fordul elő gyakrabban. Férfiaknál a világossejtes veserák kétszer gyakoribb, mint hölgyeknél, és az 50 év felettiek a leginkább veszélyeztetettebbek.

Banán

A veserákról értekező svéd tanulmány megállapítja, hogy az olyan gyümölcsök és zöldségek, mint a banán, a cékla vagy a répa rendszeres evésével 50-60%-kal lecsökkenthetjük a veserák kialakulásának lehetőségét. Az írás pár évvel ezelőtt, az International Journal of Cancerben jelent meg. A vizsgálatban résztvevőknél, majdnem a felére lecsökkent a veserák kialakulásának veszélye azzal, hogy heti 5-6 alkalommal ettek banánt. Az Étel mint gyógyszer címú könyv írója, Dr. Dharma Singh Khalsa, megállapítja, hogy „az a nő, aki egész életében fiatal akar maradni, egyen meg mindennap 1 banánt”.

Veserák esetén tilos:

Dohányzás, rákkeltő táplálékok, mint a snackek vagy a füstölt élelmiszerek és a nehézfémsók fogyasztása, illetve a dohányzás.

608
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]